Karalahanalı Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahanalı Bulgur PilavıKaralahanalı Bulgur Pilavı Tarifi - Karalahanalı Bulgur Pilavının Yapılışı ![]() Malzemeler: 1 demet karalahana 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı pilavlık bulgur 3 diş sarımsak 1 soğan Tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı: Bir tencerede bol miktarda su kaynatın Karalahanaları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşlayın![]() Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için bekletin ![]() Soğan ve sarımsakları kıyın ![]() Pilav tenceresinde sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyin Orta ateşte 3-4 dakika kavurun![]() 2 bardak su ekleyip kaynamaya bırakın ![]() Karalahana yapraklarının suyunu sıkıp ince ince doğrayın Kaynar suya ilave edin![]() Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin ![]() Tuz ,karabiber ve kırmızı pul biber ilave edip ateşi kısın Kapağı kapalı olarak bulgur suyunu çekene kadar pişirin![]() Pilavı 10 dakika dinlendirip tahta kaşıkla harmanlayın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|