![]() |
Patlıcanlı Bolu Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Bolu Kebabı![]() Malzemeler 4 Adet palıcan 400 gr kuşbaşı doğranmış et 2 Adet soğan 250 gr mantar 2 Adet domates Yarım çorba kaşığı salça 1 Su bardağı et suyu veya su Sıvıyağ Tuz, karabiber Süslemek için : Domates ve dolmalık biber dilimleri Hazırlanışı: Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin ![]() Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın ![]() Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın ![]() İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin ![]() Diğer yandan, etleri bir tencereye alın ![]() Etler suyunu çekine dek kavurun ![]() Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin ![]() 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin ![]() 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin ![]() Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin ![]() Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın ![]() Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin ![]() Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun ![]() Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın ![]() Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin ![]() Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|