ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patlıcanlı Bolu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187465)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:31 AM

Patlıcanlı Bolu Kebabı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler






4 Adet palıcan

400 gr kuşbaşı doğranmış et

2 Adet soğan

250 gr mantar

2 Adet domates

Yarım çorba kaşığı salça

1 Su bardağı et suyu veya su

Sıvıyağ

Tuz, karabiber

Süslemek için :

Domates ve dolmalık biber dilimleri


Hazırlanışı:


Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.

Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.

Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.

İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.

Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.

Etler suyunu çekine dek kavurun.

Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.

3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.

2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.

Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.

Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.

Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.

Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.

Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.

Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.