Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, kebabı

Güveç Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Kebabı



Güveç Kebabı Tarifi - Güveç Kebabı Nasıl Yapılır - Güveç Kebabı Malzemeleri


Malzemeler

• 1 kg kuşbaşı kuzu eti

• 4 adet orta boy soğan

• 3 çorba kaşığı sıvı yağ

• 5 adet domates

• 1 çorba kaşığı sirke

• 1 tatlı kaşığı bal

• 2-3 adet biber

• 1 demet kıyılmış maydanoz

• 25 su bardağı su

• Tuz

Yapılışı

1 Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın

2 Geniş bir kaseye alıp tuzla ovun ve kenara alın

3 Güveci sıvıyağ ile yağlayın

4 Domatesleri ince dilimleyin

5 Güvecin dibine bir sıra domates koyun

6 Üzerine soğan ve eti ekleyip yayıp tuz serpin

7 Maydanozu ilave edip, kalan domatesi ve bibeleri en üste yerleştirin

8 Su, sirke ve balı karıştırıp güvecin üzerine gezdirin

9 Alüminyum folyo ile kaplayın

10 Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 75-80 dakika pişirin

11 Fırını kapatın ve güveç ılındıktan sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.