Mersin Usulü İçli Köfte 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mersin Usulü İçli Köfte 2Mersin Usulü İçli Köfte Tarifi - Mersin Usulü İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri Malzemeleri: 3 kilo bulgur 1 kilo kıyma et yarım kilo doğmelik et yeteri kadar soğan bir tatlı kasığı karabiber 1 tatlı kasığı kırmızı biber 1,5 yemek kasığı biber salcası 1,5 su bardağı katı yağ 2 demet maydanoz 3 bardak un ![]() Yapılısı: Soğanlar doğranarak kıyılır Salcası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave edilir Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır Diğer tarafta bulgur ıslanır, doğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar yoğrulur Yumurta buyukluğunde bezelere ayrılır Bezeler fincan sekline gelinceye kadar parmakla oyulur Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan koftenin icerisine bir miktar konur ve ağzı kapatılır Bu suretle olusturulan kofteler kaynayan suyun icerisine atılır 15-20 dakika sonra cıkarılarak servis yapılır
|
|
|
|