![]() |
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Tavuklu Enginarenginar nasıl pişirilir - tavuklu enginar - fırın ızgarasında enginarMalzemeler 6 adet enginar 400 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 15 adet arpacık soğanı 3 adet domates 1 demet dereotu 100 gr kereviz (küp kesilmiş) 1 adet havuç (küp kesilmiş) Bir su bardağı ince kıyılmış mantar 2 su bardağı su veya tavuk suyu 1 çay bardağı bezelye 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (30 gr) Tuz, karabiber Beşamel Sos İçin 1 yumurta sarısı 2 çorba kaaşığı un (20 gr) 3 su bardağı su (750 ml) 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (45 gr) Yapılışı 2 çorba kaşığı margarini tencerede kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini, arpacık soğanlarıyla birlikte, 5-6 dk, kavurun ![]() ![]() Tavuklara; kereviz, bezelye ve havuç ekleyerek, ağır ateşte 20 dk pişirin ![]() Bu arada bir sos tenceresinde, 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, unu pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Beşamel sosu, pişen tavuklu sebze karışımına ilave edip, karıştırın ![]() Enginarları (taze veya donmuş iseler) tuzlu ve limonlu suda, yumuşayıncaya kadar, haşlayın ![]() ![]() Beşamel soslu tavuk ve sebze karışımını, enginarların içine doldurun ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 175 dereceye ısıtın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|