ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamel Soslu Tavuklu Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187404)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar
 
enginar nasıl pişirilir - tavuklu enginar - fırın ızgarasında enginarMalzemeler


6 adet enginar

400 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)

15 adet arpacık soğanı

3 adet domates

1 demet dereotu

100 gr kereviz (küp kesilmiş)

1 adet havuç (küp kesilmiş)

Bir su bardağı ince kıyılmış mantar

2 su bardağı su veya tavuk suyu

1 çay bardağı bezelye

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (30 gr)

Tuz, karabiber

Beşamel Sos İçin

1 yumurta sarısı

2 çorba kaaşığı un (20 gr)

3 su bardağı su (750 ml)

3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (45 gr)


Yapılışı


2 çorba kaşığı margarini tencerede kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini, arpacık soğanlarıyla birlikte, 5-6 dk, kavurun. 2 su bardağı su veya tavuk suyunu ilave edip pişirin.

Tavuklara; kereviz, bezelye ve havuç ekleyerek, ağır ateşte 20 dk pişirin.

Bu arada bir sos tenceresinde, 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, unu pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve tuz ilave edip, mikserin düşük hızında, devamlı çırparak kaynatın. Beşamel sosunuza çırpılmış yumurta sarısı ve dereotunu da ilave edip, bir taşım daha kaynatarak ateşten alın.

Beşamel sosu, pişen tavuklu sebze karışımına ilave edip, karıştırın.

Enginarları (taze veya donmuş iseler) tuzlu ve limonlu suda, yumuşayıncaya kadar, haşlayın. Sularını süzün ve bir fırın tepsisine, içleri yukarı bakacak şekilde dizin.

Beşamel soslu tavuk ve sebze karışımını, enginarların içine doldurun. Eğer karışımdan artarsa, enginarların arasına dökün. Doldurduğunuz enginarların üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi serpin.

Fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Fırının ızgara fonksiyonunu kullanarak, orta rafta, kaşar peynirleri eriyip, hafif kızarana kadar tutun. Hemen servis yapın.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.