Tepsi Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi KebabıTepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş) 3 adet çarliston biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 75 ml et suyu Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın ![]() • Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin![]() • Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin ![]() • Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak pişirin![]() • Üzerini açıp, 10 dak daha pişirin ve sıcak servis yapın
|
|
|
|