Yavandan Etli Patatesli Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yavandan Etli Patatesli KöfteEtli Patatesli Köfte - Yavandan Köfte - Yavandan Etli Patatesli Köfte Hazırlanışı Malzemeler 2 su bardağı yarma 1/2 kg patates250 gr parça et1-2 baş kuru soğan 3 yumurta kadar yağ 2 yemek kaşığı salça Hazırlanışı Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince yağı ilâve edilerek kızartılır Küp şeklinde doğranmış soğan konarak sarartılır Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır Pişen ete patates ve köfteler konur Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır Sıcak olarak servis yapılır![]() Not: Arzu edilirse 1/2 çay bardağı akşamdan ıslatılmış nohutta kullanılabilir Nohut kullanıldığı zaman, et kullanılmayabilir Nohut salçalı suda pişirilip köfte ve patatesi ilave edilir![]() |
|
|
|