![]() |
Yavandan Etli Patatesli Köfte
Etli Patatesli Köfte - Yavandan Köfte - Yavandan Etli Patatesli Köfte Hazırlanışı
Malzemeler 2 su bardağı yarma 1/2 kg. patates 250 gr. parça et 1-2 baş kuru soğan 3 yumurta kadar yağ 2 yemek kaşığı salça Hazırlanışı Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince yağı ilâve edilerek kızartılır.Küp şeklinde doğranmış soğan konarak sarartılır. Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır. Pişen ete patates ve köfteler konur. Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Arzu edilirse 1/2 çay bardağı akşamdan ıslatılmış nohutta kullanılabilir. Nohut kullanıldığı zaman, et kullanılmayabilir. Nohut salçalı suda pişirilip köfte ve patatesi ilave edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.