Taş Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş KöfteTaş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri ![]() İçindekiler: 100 gr nohut (ıslatılmış) 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 500 gr koyun kıyma 100 gr bulgur (orta boy) 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1 çay kaşığı zerdeçel 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 350 ml su 2 adet orta boy patates (kalın elma dilimi doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak pişirin Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin![]() • Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın![]() • Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin![]() • Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak pişirin![]() • Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() • Köfte ve patatesleri yerleştirin Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 15 dak pişirin![]() • Kalan nohutları serpin ve 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|