![]() |
Taş Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş KöfteTaş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri ![]() İçindekiler: 100 gr nohut (ıslatılmış) 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 500 gr koyun kıyma 100 gr bulgur (orta boy) 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1 çay kaşığı zerdeçel 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 350 ml su 2 adet orta boy patates (kalın elma dilimi doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun ![]() ![]() • Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak ![]() ![]() • Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() • Köfte ve patatesleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() • Kalan nohutları serpin ve 10 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|