ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taş Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187396)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

Taş Köfte
 
Taş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

100 gr nohut (ıslatılmış)

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

500 gr koyun kıyma

100 gr bulgur (orta boy)

2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

1 çay kaşığı zerdeçel

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy soğan

(iri doğranmış)

2 adet domates

(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

350 ml su

2 adet orta boy patates

(kalın elma dilimi doğranmış)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak. pişirin. Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin.

• Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın.

• Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin.

• Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak. pişirin.

• Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.

• Köfte ve patatesleri yerleştirin. Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 15 dak. pişirin.

• Kalan nohutları serpin ve 10 dak. daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.