![]() |
Taş Köfte
Taş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 100 gr nohut (ıslatılmış) 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 500 gr koyun kıyma 100 gr bulgur (orta boy) 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1 çay kaşığı zerdeçel 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 350 ml su 2 adet orta boy patates (kalın elma dilimi doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak. pişirin. Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin. • Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. • Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin. • Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak. pişirin. • Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. • Köfte ve patatesleri yerleştirin. Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 15 dak. pişirin. • Kalan nohutları serpin ve 10 dak. daha pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.