Sarmısaklı Köfte |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı KöfteSarmısaklı Köfte Tarifi - Sarmısaklı Köfte Yapılışı - Sarmısaklı Köfte Nasıl Yapılır - Sarmısaklı Köfte Malzemeleri İçindekiler: 600 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 8 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı kimyon 3 adet domates (rendelenmiş) 1 adet kesme şeker 1 adet defne yaprağı 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Sıvıyağ (kızartmak için) Tarif: • Kıyma, sarmısağın 3/4`ü, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırıp, kıyma özleşene kadar, iyice yoğurun İri nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın • Köfteleri kızgın yağda kızartın Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün ve sıcak tutun • Domates, kalan sarmısak, kesme şeker ve defne yaprağını, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 3-4 dak pişirin • Domates sosunu tabaklara paylaştırıp, üzerlerine köfteleri yerleştirin • Maydanoz serperek servis yapın |
|