Otantik Bulgur Köftesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Otantik Bulgur KöftesiOtantik yemekleri seviyorsanız, tadı damağınızda kalacak bir yemek! Malzemeler: 2 su bardağı ince köftelik bulgur 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 su bardağı un 1 adet yumurta Sosu için: 4 yemek kaşığı zaytinyağı 8-10 diş sarımsak 3-4 adet yeşil sivribiber 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 demet maydanoz Hazırlanışı: İnce bulguru orta boy bir tencereye koyun Üzerine ılık su gezdirin, tencerenin kapağını kapatın Yaklaşık 2-3 dakika bulgurun ıslanıp yumuşamasını bekleyin Üzerine tuz, karabiber ve kimyon serpin Salçaları ilave edin Malzemeleri 1-2 dakika yoğurun ve un ekleyin Sonra 5 dakika daha yoğurun Son olarak yumurta katarak birkaç dakika daha, hamur macun kıvamına gelene kadar yoğurun Diğer taraftan küçük bir kaseye su koyun ve ellerinizi suya batırarak, hamurdan vişne tanesi büyüklüğünde koparıp köfteler yapın Ortasını parmağınızla basarak çukurlaştırın Hazırladığınız köfteleri hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve içine biraz tuz atın Su kaynamaya başlayınca içine köfteleri atın Yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın Tencereyi ocaktan alın Suyundan 1 bardak kadar ayırın, köfteleri süzün Köfteleri tekrar tencereye koyun Diğer taraftan sosun hazırlanması için zeytinyağını derin bir tavada kızdırın Pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış sarımsakları, çok ince kesilmiş biberleri yağa atın Tahta kaşıkla sürekli çevirerek 2-3 dakika kızartın Üzerine salçaları ekleyin Ayırdığınız 1 barsak haşlama suyunu ilave edin Sosu kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan 2-3 dakika sonra alıp köftelerin üzerine gezdirin Servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz eprin ve servis yapın Afiyet olsun! |
|