ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Otantik Bulgur Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187385)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:44 AM

Otantik Bulgur Köftesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Otantik yemekleri seviyorsanız, tadı damağınızda kalacak bir yemek!


Malzemeler:


2 su bardağı ince köftelik bulgur


1 su bardağı ılık su


1 çay kaşığı tuz


Yarım çay kaşığı karabiber


Yarım çay kaşığı kimyon


Yarım yemek kaşığı domates salçası


Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası


1 su bardağı un


1 adet yumurta




Sosu için:


4 yemek kaşığı zaytinyağı


8-10 diş sarımsak


3-4 adet yeşil sivribiber


1 yemek kaşığı domates salçası


Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası


1 demet maydanoz


Hazırlanışı:


İnce bulguru orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su gezdirin, tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 2-3 dakika bulgurun ıslanıp yumuşamasını bekleyin.


Üzerine tuz, karabiber ve kimyon serpin. Salçaları ilave edin. Malzemeleri 1-2 dakika yoğurun ve un ekleyin. Sonra 5 dakika daha yoğurun.


Son olarak yumurta katarak birkaç dakika daha, hamur macun kıvamına gelene kadar yoğurun.


Diğer taraftan küçük bir kaseye su koyun ve ellerinizi suya batırarak, hamurdan vişne tanesi büyüklüğünde koparıp köfteler yapın. Ortasını parmağınızla basarak çukurlaştırın.


Hazırladığınız köfteleri hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin.


Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve içine biraz tuz atın. Su kaynamaya başlayınca içine köfteleri atın. Yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. Suyundan 1 bardak kadar ayırın, köfteleri süzün.


Köfteleri tekrar tencereye koyun. Diğer taraftan sosun hazırlanması için zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış sarımsakları, çok ince kesilmiş biberleri yağa atın. Tahta kaşıkla sürekli çevirerek 2-3 dakika kızartın.


Üzerine salçaları ekleyin. Ayırdığınız 1 barsak haşlama suyunu ilave edin. Sosu kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra alıp köftelerin üzerine gezdirin.


Servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz eprin ve servis yapın.


Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.