![]() |
Kayseri Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri KöftesiMalzemeler İçindekiler Ölçü Miktar Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram Süt 1/2 çay bardağı 50 gram Soğan 1 orta boy 60 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kiyma 2 4/5 su bardağı 500 gram Yumurta 1 adet 50 gram Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Patates 5 orta boy 500 gram Sıvı yağ 4 yemek kaşığı 40 gram Domates 2 orta boy 275 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Yapılışı Sebzeleri yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri Püf Noktalari (Ince Ayrıntılar): Besin Değeri (Yaklaşık 1 porsiyonun) Enerji 384 cal Protein 18 g Yağ 25 ![]() Karbonhidrat 20,1 g Kalsiyum 51 mg Demir 2 ![]() Fosfor 205 mg Çinko 3 mg Sodyum 911 mg A Vitamini 864 iu Tiamin 0,22 mg Riboflavin 0,23 mg Niasin 5 ![]() C Vitamini 16 mg Kolesterol 100 mg Notlar Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bazı yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|