Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bursa, iskender

Bursa İskender

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa İskender



bursa iskender kebap - bursa usulü iskender - iskender kebap yapımıMalzemeler:



500 gr bütün et (tranç)

1 Küçük kuru soğan

1 Adet sivri biber

2 tatlı kaşığı tuz

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

2 Çorba kaşığı salça

1 Su bardağı su

4 Çorba kaşığı yoğurt

8 Çorba kaşığı bulgur pilavı

4 Adet kebap pidesi


Tarifi:



Bütün et yarım dondurulur Pastırma gibi ince ince doğranır Çok ince kıyılmış soğan ve biberle karıştırılır, yarım saat dinlendirilir


Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir


Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir


Üzerine kavrulan et konur Bir kenarına bir kaşık yoğurt, yanına 2 kaşık bulgur pilavı konur


Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir


En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir


Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.