ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bursa İskender (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187252)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Bursa İskender
 
bursa iskender kebap - bursa usulü iskender - iskender kebap yapımıMalzemeler:



500 gr. bütün et (tranç)

1 Küçük kuru soğan

1 Adet sivri biber

2 tatlı kaşığı tuz

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

2 Çorba kaşığı salça

1 Su bardağı su

4 Çorba kaşığı yoğurt

8 Çorba kaşığı bulgur pilavı

4 Adet kebap pidesi


Tarifi:



Bütün et yarım dondurulur. Pastırma gibi ince ince doğranır. Çok ince kıyılmış soğan ve biberle karıştırılır, yarım saat dinlendirilir.


Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir.


Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir.


Üzerine kavrulan et konur. Bir kenarına bir kaşık yoğurt, yanına 2 kaşık bulgur pilavı konur.


Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir.


En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir.


Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.