![]() |
Şehriyeli İncik Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli İncik KebabıŞehriyeli İncik Kebabı Tarifi - Şehriyeli İncik Kebabı Yapılışı - Şehriyeli İncik Kebabı Nasıl Yapılır Malzemeler İncik Kebap İçin 6 adet incik Karabiber, pulbiber, kekik Tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Pilav İçin 1 paket şehriye 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 lt ![]() Yapılışı İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat sonunda düdüklüyü açın ve suyunu salmış olan etleri, tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar kavurun ![]() Bu esnada şehriye pilavına başlayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilav suyunu çektikten sonra, küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve pilaın üzerine döküp harmanlayın ![]() Bir tabağa şehriye pilavını alın, pilavın ortasına da etleri yerleştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|