Pirzola Kebap Patlıcan Soteli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirzola Kebap Patlıcan Soteli![]() Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası 4 adet top patlıcan 4 adet rende domates 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet ramazan pidesi Tuz-karabiber Yapılışı Patlıcanlar, közmatikte veya fırında közlenir ![]() Közlenen patlıcanlar doğrandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağ ile sotelenir ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırılır ![]() Rendelenmiş domatesler kalan tereyağı ile çevrilir ![]() Suyunu çekene kadar pişirilir,tuz ve karabiber eklenir ![]() Pide küçük karelere bölünerek fırında ısıtılır ![]() Pirzolalar ızgarada veya teflon tavada pişirilir ![]() Pişirildikten sonra tuzlanır ![]() Servis tabağına pideler yerleştirilir,üzerine patlıcan sote konur ![]() Üzerine pirzolalar dizilerek,domates sosu gezdirilerek servis yapılır ![]() alıntı |
|
|
|