![]() |
Ev Usulü İskender Kebab |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Usulü İskender Kebab![]() Malzemeler - 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et - 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi - 2 yemek kasigi biber salçasi - 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis) - domates - biber Yapilisi: - Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin ![]() ![]() ![]() - Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin ![]() ![]() ![]() - Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz ![]() MAKINA PIDESI Malzemeler: - 1 cup ( yada büyük bardak ilik su) - 1/4 cup süt - 1 tatli kasigi seker - 1,5 tatli kasigi tuz - 3 cup un - 1 yemek kasigi toz maya - 3-4 yemek kasigi yag - üstü için yogurt Yapilisi; - Ilik suda maya ve sekeri eritin ![]() ![]() - Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin ![]() - Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin ![]() Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin ![]() (kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|