ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ev Usulü İskender Kebab (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187169)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Ev Usulü İskender Kebab
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

- 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et

- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi

- 2 yemek kasigi biber salçasi

- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)

- domates

- biber

Yapilisi:

- Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin.

- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz.

- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz.

- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin..

( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.)

MAKINA PIDESI

Malzemeler:

- 1 cup ( yada büyük bardak ilik su)

- 1/4 cup süt

- 1 tatli kasigi seker

- 1,5 tatli kasigi tuz

- 3 cup un

- 1 yemek kasigi toz maya

- 3-4 yemek kasigi yag

- üstü için yogurt

Yapilisi;

- Ilik suda maya ve sekeri eritin. Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun.

- Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin.

- Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin.

Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin.

(kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor..)

Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.