![]() |
Ev Usulü İskender Kebab
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler - 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et - 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi - 2 yemek kasigi biber salçasi - 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis) - domates - biber Yapilisi: - Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin. - Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz. - Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz. - Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin.. ( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.) MAKINA PIDESI Malzemeler: - 1 cup ( yada büyük bardak ilik su) - 1/4 cup süt - 1 tatli kasigi seker - 1,5 tatli kasigi tuz - 3 cup un - 1 yemek kasigi toz maya - 3-4 yemek kasigi yag - üstü için yogurt Yapilisi; - Ilik suda maya ve sekeri eritin. Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun. - Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin. - Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin. Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin. (kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor..) Afiyet Olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.