![]() |
Balıklı Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı KöfteMalzemeler: - 1 teneke Som Baligi/Pink Salmon (kirmizi etli alabalik), 400 gr ![]() (siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz ![]() - 1 yumurta - 1 orta boy sogan - 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis) - 1 yemek kasigi limon suyu - 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi - 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis (crushed rosemary) Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz ![]() - tuz, karabiber not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz ![]() Yapilisi: - Konserve baligi iyice suyundan suzup bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin ![]() - Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin ![]() - Orta buyuklukte kofteler yapin ![]() - Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin ![]() ![]() servis onerisi: Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|