Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, köfte, rosto

Bezelyeli Rosto Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Rosto Köfte



Bezelyeli Rosto Köfte Tarifi - Bezelyeli Rosto Köfte Nasıl Yapılır - Bezelyeli Rosto Köfte Malzemeleri


Bezelyeli Rosto Köfte


Yarım kg köftelik kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

1 çay bardağı galeta unu

1 diş ezilmiş sarımsak

10-15 dal kıyılmış maydanoz

1 su bardağı konserve bezelye

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı karabiber

! tatlı kaşığı tuz


Bezelye hariç bütün malzeme biraraya getirilir, 5-6 dakika yoğrulur Sonra bezelye katılır, homojen dağılacak şekilde, ezmeden yoğrulur Köfte harcı aliminyum folyonun üzerine konur ve rulo şekil verilerek sarılır Bir fırın kabına konur, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirilir Fırından çıktıktan 10 dakika sonra folyodan çıkarılır, 1 parmak eninde dilimlenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.