Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharlı, kebap

Buharlı Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharlı Kebap



Buharlı Kebap Tarifi - Buharlı Kebap Nasıl Yapılır - Buharlı Kebap Malzemeleri


900 gr kemikli, iri parça et

3 orta patlıcan

4 orta domates

4 dolmalık biber

2 iri soğan

3 kahve fincanı su

2 çorba kaşığı tepeleme margarin

biraz tuz karabiber

yarım limon

1 demet incecik kıyılmış maydanoz


Yıkanıp tuzlanan etler tencerenin dibine yerleştirilir Üzerine yarım limon sıkılır Soyulup dörde bölünen soğanları, kabukları soyulup minicik doğranan domateslerin yarısı, parmak gibi uzun uzun doğranan patlıcanlarla, uzunluğuna ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenen biberleri, onların üstüne de domateslerin kalan kısmı sırayla konur Yağı, tuzu ve suyu da ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır

2 kahve fincanı su ve 1 kahve fincanı suyla yapılan bulamaçla tencerenin ağzı çepeçevre hamurlanır Kapağın üzerine taş ya da havan gibi bir ağırlık konur Ve 10-15 dakika hafif, sonra ortadan hafif ateşte şöyle iki saat pişirilip indirilir Üzerine maydanoz serpilerek sıcak sıcak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.