ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Buharlı Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187135)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:26 AM

Buharlı Kebap
 
Buharlı Kebap Tarifi - Buharlı Kebap Nasıl Yapılır - Buharlı Kebap Malzemeleri


900 gr kemikli, iri parça et

3 orta patlıcan

4 orta domates

4 dolmalık biber

2 iri soğan

3 kahve fincanı su

2 çorba kaşığı tepeleme margarin

biraz tuz karabiber

yarım limon

1 demet incecik kıyılmış maydanoz


Yıkanıp tuzlanan etler tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine yarım limon sıkılır. Soyulup dörde bölünen soğanları, kabukları soyulup minicik doğranan domateslerin yarısı, parmak gibi uzun uzun doğranan patlıcanlarla, uzunluğuna ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenen biberleri, onların üstüne de domateslerin kalan kısmı sırayla konur. Yağı, tuzu ve suyu da ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.

2 kahve fincanı su ve 1 kahve fincanı suyla yapılan bulamaçla tencerenin ağzı çepeçevre hamurlanır. Kapağın üzerine taş ya da havan gibi bir ağırlık konur. Ve 10-15 dakika hafif, sonra ortadan hafif ateşte şöyle iki saat pişirilip indirilir. Üzerine maydanoz serpilerek sıcak sıcak servis yapılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.