Soğan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan KebabıSoğan Kebabı Malzemeler: * 1 kğ kebablık soğan * 600 gr orta yağlı kıyma * Tuz * bol miktar karabiber * 3 yemek kaşığı nar ekşisi(nar pekmezi) * 1/2 su bardağı su ![]() Yapılışı: * Önce soğanlarımızı iki taraflı baş kısımlarını kesip yıkayalım ![]() * Kıymamızı tuz ve karabiber ile iyice yoğruyoruz ![]() * Tepsimize sıra ile soğan ve ceviz büyüklüğünce et olacak şekilde dizelim ![]() * Üzerine nar ekşisi ve suyu gezdirelim ![]() * Bu şekilde fırınlıyoruz ![]() Soğan kebabını da patlıcan kebabı gibi mangalda yapabilirsiniz Piştikten sonra bir tepsiye dizip, sulandırılmış nar ekşisini ilave edip, üzerini kapatarak 10 dk kadar çok kısık ateşte dinlendirebilirsiniz Afiyet olsun |
|
|
|