Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, soğan

Soğan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Kebabı



Soğan Kebabı

Malzemeler:

* 1 kğ kebablık soğan
* 600 gr orta yağlı kıyma
* Tuz
* bol miktar karabiber
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi(nar pekmezi)
* 1/2 su bardağı su

Yapılışı:

* Önce soğanlarımızı iki taraflı baş kısımlarını kesip yıkayalım
* Kıymamızı tuz ve karabiber ile iyice yoğruyoruz
* Tepsimize sıra ile soğan ve ceviz büyüklüğünce et olacak şekilde dizelim
* Üzerine nar ekşisi ve suyu gezdirelim
* Bu şekilde fırınlıyoruz


Soğan kebabını da patlıcan kebabı gibi mangalda yapabilirsiniz Piştikten sonra bir tepsiye dizip, sulandırılmış nar ekşisini ilave edip, üzerini kapatarak 10 dk kadar çok kısık ateşte dinlendirebilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.