Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çardak, kebabı1

Çardak Kebabı-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Kebabı-1



Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Nasıl Yapılır - Çardak Kebabı Malzemeleri
Çardak Kebabı (düdüklü)


Malzemeler:

05 kg kuşbaşı dana eti

2 yufka

4 diş sarımsak

250 gr yoğurt

2 kaşık tereyağı

3 adet soğan

tuz

pul biber


Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir Soğanlar halka şeklinde doğranır Yağda kavrulur İçine etler atlıır Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.