ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çardak Kebabı-1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187024)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:44 AM

Çardak Kebabı-1
 
Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Nasıl Yapılır - Çardak Kebabı Malzemeleri
Çardak Kebabı (düdüklü)


Malzemeler:

0.5 kg. kuşbaşı dana eti

2 yufka

4 diş sarımsak

250 gr. yoğurt

2 kaşık tereyağı

3 adet soğan

tuz

pul biber.


Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.