Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, soğan

Soğan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Kebabı



MALZEMELER


500 gr yağlı kıyma,

1 kg küçük kuru soğan,

1 kahve fincanı nar pekmezi

YAPILIŞ TARİFİ


Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur Etler ceviz

büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır Soğanlar iri

ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür Şişe bir köfte bir soğan saplanır

Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış

nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta

bekletilir ve servis yapılır

SOĞAN KEBABI

malzemeler


1 Kg iri arpacık soğanı

1 Tatlı kaşığı tuz

1/2 Kg orta yağlı kıyma

1/2 Çay kaşığıi karabiber

1/2 Dilim ekmek içi

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

tarifi


Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız

Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.