Soğan Kebabı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan KebabıMALZEMELER 500 gr yağlı kıyma, 1 kg küçük kuru soğan, 1 kahve fincanı nar pekmezi YAPILIŞ TARİFİ Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür Şişe bir köfte bir soğan saplanır Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır SOĞAN KEBABI malzemeler 1 Kg iri arpacık soğanı 1 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Kg orta yağlı kıyma 1/2 Çay kaşığıi karabiber 1/2 Dilim ekmek içi 2 Çorba kaşığı sıvıyağ tarifi Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz |
|