ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Soğan Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186995)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:49 AM

Soğan Kebabı
 
MALZEMELER


500 gr. yağlı kıyma,

1 kg. küçük kuru soğan,

1 kahve fincanı nar pekmezi

YAPILIŞ TARİFİ


Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz

büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri

ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır.

Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış

nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta

bekletilir ve servis yapılır

SOĞAN KEBABI

malzemeler


1 Kg. iri arpacık soğanı

1 Tatlı kaşığı tuz

1/2 Kg. orta yağlı kıyma

1/2 Çay kaşığıi karabiber

1/2 Dilim ekmek içi

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

tarifi


Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız.

Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz. Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız. Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.