Didme Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Didme KebapMalzemeler : 750 gr az yağlı dana eti 3 adet orta boy soğan 3-4 adet lavaş ekmek yarım çay bardağı sıvı yağ yarım su bardağı et suyu karabiber tuz Yapılışı : Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır Soğuyunca elle didilerek parçalanır Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilir Orta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılır Afiyet olsun
|
|
|
|