ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Didme Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186889)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:07 AM

Didme Kebap
 
Malzemeler :


750 gr az yağlı dana eti

3 adet orta boy soğan

3-4 adet lavaş ekmek

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı et suyu

karabiber tuz

Yapılışı :


Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır. Soğuyunca elle didilerek parçalanır. Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur. Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır. Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir. Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilir.Orta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir. Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılır.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.