![]() |
Saç Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saç Kebabıkebab nasıl yapılır - saç kebabı tarifi ![]() Malzemeler : (2 kisilik) * 500 g ![]() * 2 tane orta boy sogan (cok kucuk dogranmis) * 3 adet iri domates (kabuklari soyulmus ve iri kupler seklinde dogranmis) * 3-4 adet sivri biber (tohumlari temizlenmis ve julyen dogranmis) * 2 corba kasigi margarin + 1 cay b ![]() * Tuz, karabiber, kekik Yapilisi : 1 ![]() Soganlari kucuk kucuk oluncaya kadar rondoda cekin ![]() 2 ![]() Eti, soganlari, kekigi ve sivi yagi bir kapta karistirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletin ![]() 3 ![]() Teflon tavada margarini eritin ve eti, mumkun oldugukca soganlari almadan, terbiyeden cikarip tavaya alin ![]() 4 ![]() Ara sira karistirarak yuksek ateste bes dk ![]() ![]() 5 ![]() Et suyunu tamamen cekince terbiyede kullandiginiz soganlari ve biberleri tavaya alip kavurun ![]() 6 ![]() Soganlar renk degistirdikten sonra domatesleri ekleyin ve birazcik yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin ![]() 7 ![]() Atesten almadan bes dk ![]() ![]() 8 ![]() Lavas ekmegi ya da pilav ile birlikte servis yapin ![]() margarin kullanmak istemiyorsaniz sivi yag ile de deneyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|