Sivas Usulü Bulgurlu Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivas Usulü Bulgurlu KöfteBulgurlu Köfte Tarifi - Bulgurlu Köfte Yapılışı - Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Köfte Malzemeleri Malzeme Kıyma (yağsız dana) 1+1/4 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı Soğan 1 Küçük boy Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı Taze reyhan 4-5 dal Tuz 1/2 tatlı kaşığı Su 1 su bardağı Sıvı Yağ 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Bir kabın içine kıyma,bulgur,soyulmuş,yıkanmış ve rendelenmiş soğan,karabiber,kırmızıbiber,yıkanmış ve ince kıyılmış reyhan ve tuz iyice karıştırılır Az az su ilave edilerek,su bitinceye ve elastik bir yapı alıncaya kadar iyice yoğrulur Birbirini iyice tutunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve iki avuç arasında bir santimetre kadar incelikte yassıltılır Kızdırılmış yağda fazla kurutmadan kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır (K K yıldız)NOT: Sivas yöresinde yaygın olarak yapılan bulgurlu köfte,ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir Köfteler, yumurta, un, tuz ve su ile hazırlanan hamura batırılarak da kızartılabilir![]() Yemek Fotoğrafları |
|
|
|