ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sivas Usulü Bulgurlu Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186795)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Sivas Usulü Bulgurlu Köfte
 
Bulgurlu Köfte Tarifi - Bulgurlu Köfte Yapılışı - Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Köfte Malzemeleri

Malzeme

Kıyma (yağsız dana) 1+1/4 su bardağı

Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı

Soğan 1 Küçük boy

Karabiber 1/2 tatlı kaşığı

Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı

Taze reyhan 4-5 dal

Tuz 1/2 tatlı kaşığı

Su 1 su bardağı

Sıvı Yağ 2 su bardağı

Porsiyon Adedi: 4-6


YAPILIŞI

Bir kabın içine kıyma,bulgur,soyulmuş,yıkanmış ve rendelenmiş soğan,karabiber,kırmızıbiber,yıkanmış ve ince kıyılmış reyhan ve tuz iyice karıştırılır.Az az su ilave edilerek,su bitinceye ve elastik bir yapı alıncaya kadar iyice yoğrulur.Birbirini iyice tutunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve iki avuç arasında bir santimetre kadar incelikte yassıltılır.Kızdırılmış yağda fazla kurutmadan kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.(K.K.yıldız)


NOT: Sivas yöresinde yaygın olarak yapılan bulgurlu köfte,ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir. Köfteler, yumurta, un, tuz ve su ile hazırlanan hamura batırılarak da kızartılabilir.


Yemek Fotoğrafları


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.