Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ege, kebabı, tencere, usulü

Ege Usulü Tencere Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Tencere Kebabı



Tencere kebabı - Güveçte et - Tencere kebabı nasıl yapılır


4 kişilik

Malzemesi


750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı

6 çorba kaşığı sıvıyağ

1 kg taze soğan

15 su bardağı su

Yarım su bardağı sirke

2 diş sarımsak

4 defne yaprağı

Tuz

Karabiber


Tarifi


Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin 2 kaşık sıvıyağ ve 15 bardak su ilave edip kapağını kapatın Kısık ateşte 30 dakika pişirin


Taze soğanları temizleyip yıkayın Küçük küçük doğrayın Sarımsakları ezin Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin


Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.