ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ege Usulü Tencere Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186705)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:37 AM

Ege Usulü Tencere Kebabı
 
Tencere kebabı - Güveçte et - Tencere kebabı nasıl yapılır


4 kişilik

Malzemesi


750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı

6 çorba kaşığı sıvıyağ

1 kg taze soğan

1.5 su bardağı su

Yarım su bardağı sirke

2 diş sarımsak

4 defne yaprağı

Tuz

Karabiber


Tarifi


Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 2 kaşık sıvıyağ ve 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.


Taze soğanları temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin.


Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.