Kavurmalı Yumru Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Yumru KöfteKavurmalı Yumru Köfte Tarifi - Kavurmalı Yumru Köftenin Yapılışı - Kavurmalı Yumru Köfte Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 kg dana kuşbaşı et 750 gr kıyma 3 ½ su bardağı köftelik bulgur 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1 kg dana kuşbaşı et üzerini geçecek kadar suyla birlikte düdüklü tencerede haşlanır 750 gr kıymanın üzerine 3 buçuk su bardağı köftelik bulgur konur 2 çay kaşığı tuz serpilir Kıyma ve bulgur harmanlanır üzerine 1 bardak su dökülür Köfte harcı kolayca yoğrulması için robotun içine konur (Arzu edenler elde de iyice yoğurabilir) Hazırlanan harçtan nohuttan biraz büyük köfte topları yapılıp 1 buçuk tatlı kaşığı tuz konan suda haşlanır Haşlanan etin suyu süzülür ve tavaya konur 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulup ayrı bir tabağa alınır Haşlanan köftelerin suyu süzülür ve etlerin kavrulduğu tavada biraz çevrilir Servis tabağına alınan köftelerin üzerine kavurmalar yerleştirilir
|
|
|
|