Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, köfte, sulu, zerdeçallı

Zerdeçallı Bulgurlu Sulu Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerdeçallı Bulgurlu Sulu Köfte



sulu köfte tarifleri

MALZEMELER


Köfte malzemeleri:


* 300 gr köftelik kıyma

* Yarım çay bardağı ince bulgur

* 1 yemek kaşığı zerdeçal (sarı kök)

* 1 baş soğan

* 1 kaşık sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* Karabiber, pul biber, kekik, tuz

Diğer malzemeler:


* 2-3 adet patates

* Reyhan (isteğe bağlı)

* 2 kaşık tereyağ

* 1 yemek kaşığı zerdeçal (sarı kök)

TARİF


* Köfteyi hazırlamak için; soğanı rendeleyin, diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun, ceviz büyüklüğünde toplar yapın


* Patatesleri soyun ve küp küp doğrayıp hazırlayın


* Diğer yandan bir tencerede 3-4 su bardağı ölçüsünde (suyunu daha sonra da istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz) suyu kaynatın Tuzunu ayarlayıp, yuvarlamış olduğunuz köfteleri kaynamakta olan suya bırakın


* Köfteler bir iki taşım kaynayınca; doğradığınız patatesleri, tereyağı, zerdeçalı ve reyhanı ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.