![]() |
Zerdeçallı Bulgurlu Sulu Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zerdeçallı Bulgurlu Sulu Köftesulu köfte tarifleri ![]() MALZEMELER Köfte malzemeleri: * 300 gr ![]() * Yarım çay bardağı ince bulgur * 1 yemek kaşığı zerdeçal (sarı kök) * 1 baş soğan * 1 kaşık sıvı yağ * 1 tatlı kaşığı salça * Karabiber, pul biber, kekik, tuz Diğer malzemeler: * 2-3 adet patates * Reyhan (isteğe bağlı) * 2 kaşık tereyağ * 1 yemek kaşığı zerdeçal (sarı kök) TARİF * Köfteyi hazırlamak için; soğanı rendeleyin, diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun, ceviz büyüklüğünde toplar yapın ![]() * Patatesleri soyun ve küp küp doğrayıp hazırlayın ![]() * Diğer yandan bir tencerede 3-4 su bardağı ölçüsünde (suyunu daha sonra da istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz) suyu kaynatın ![]() ![]() * Köfteler bir iki taşım kaynayınca; doğradığınız patatesleri, tereyağı, zerdeçalı ve reyhanı ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|