![]() |
Bulgurlu Tavuk Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Tavuk KebabıBulgurlu Tavuk Kebabı tarifi - Bulgurlu Tavuk Kebabı yapilisi ![]() Malzemeler: 1kg tavuk kıyması 1 ad ![]() 1 sb ![]() 2 dilim bayat ekmek içi 1 ad ![]() 1 tk ![]() 1 tk ![]() 1 tk ![]() 3 diş sarımsak 1 tk ![]() Sarımsaklı yoğurt Kızartmak için; Sıvı Margarin Sos için; 3 yk ![]() 1 yk ![]() 1 tk ![]() 1/2 çb ![]() Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp, derin bir kasenin içinde tavuk kıymasını, soğanı, ekmek içini, bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi, sıkılmış sarımsağı karıştırıp yoğurun ![]() Köfte harcına şekil verdikten sonra fırında veya yağsız tavada pişirip servis tabağına alın ![]() Sosu için: Küçük bir tavada margarini kızdırıp salçayı kavurun ![]() Daha sonra içine kırmızı pul biberi ve suyu ilave edip bir taşım kaynatın ![]() Köftelerin üzerine sosun yarısını dökün ![]() En son, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kalan sosu döküp sıcak olarak servis edin ![]() Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|