Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbetigül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler: 100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1 limonun suyu 1 litre (5 su bardağı) su Yapılışı: Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız![]() Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz![]() Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur ![]() alıntı |
|
|
|