Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, mutfağı, osmanlı, şerbeti

Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti



gül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler:


100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 limonun suyu

1 litre (5 su bardağı) su


Yapılışı:


Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız


Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz


Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.