![]() |
Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti
gül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler:
100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1 limonun suyu 1 litre (5 su bardağı) su Yapılışı: Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız. Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz. Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız. Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz. Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz. Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.