ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186384)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:17 AM

Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti
 
gül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler:


100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 limonun suyu

1 litre (5 su bardağı) su


Yapılışı:


Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız. Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz. Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız.


Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz. Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz.


Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.