Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frenküzümü, şurubu

Frenküzümü Şurubu 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenküzümü Şurubu 2



Frenküzümü Şurubu Tarifi - Frenküzümü Şurubu Yapılışı - Frenküzümü Şurubu Nasıl Yapılır - Frenküzümü Şurubu Malzemeleri

Evvelâ frenk üzümlerini yıkayıp kuvvetli tahta kaşıkla ezmeli Tülbentten veya süzgeçten süzmelidir Bu suyu bir gece bıraktıktan sonra, dibine çöken tortuyu karıştırmaksızın tekrar, ince tülbentten süzmelidir Bu ikinci berrak suyu 1+1/2 nisbetinde şekerle kaynatıp kıvama gelince, içine yarım limon da sıkarak indirmeli ve şişeleri doldurmahdır


Not: Yabancıların «Groseille» dedikleri bu şurup için, frenk üzümlerinin olgunları makbuldür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.