ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Frenküzümü Şurubu 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186327)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Frenküzümü Şurubu 2
 
Frenküzümü Şurubu Tarifi - Frenküzümü Şurubu Yapılışı - Frenküzümü Şurubu Nasıl Yapılır - Frenküzümü Şurubu Malzemeleri

Evvelâ frenk üzümlerini yıkayıp kuvvetli tahta kaşıkla ezmeli. Tülbentten veya süzgeçten süzmelidir. Bu suyu bir gece bıraktıktan sonra, dibine çöken tortuyu karıştırmaksızın tekrar, ince tülbentten süzmelidir. Bu ikinci berrak suyu 1+1/2 nisbetinde şekerle kaynatıp kıvama gelince, içine yarım limon da sıkarak indirmeli ve şişeleri doldurmahdır.


Not: Yabancıların «Groseille» dedikleri bu şurup için, frenk üzümlerinin olgunları makbuldür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.