Karpuz Mojito |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz MojitoKarpuz Mojito Tarifi - Karpuz Mojito Nasıl Yapılır - Karpuz Mojito Malzemeleri Malzeme Listesi * 900 Mililitre Karpuz (Taze, kabuğu soyulmuş) * 03Nis Adet Lime (Misket Limonu) (3 parçaya bölünmüş) küçük küpler halinde kesilmiş olmalı * 05Haz Adet Nane Yaprağı (Taze) * 1 Çay Kaşığı Şeker (Toz) * 30 Mililitre Şeker Şurubu * Yeterince Buz (Küp Halinde) * 60 Mililitre Light Rom * 90 Mililitre Soda Karpuz Mojito Nasıl Yapılır? Dikkat: Tarifi hazırlamaya başlamadan önce Şeker Şurubu hazırlamanız gerekmektedir Şeker Şurubu 1e 1 ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır Orta büyüklükte bir sos tenceresine konulan su ve şeker, orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırılarak ve karıştırılarak 5 dakika daha kaynatılır Şurup kullanılmadan önce 3 saat buzdolabında bekletilir Sıkıca kapatılmış şurup bir hafta buzlukta bekletilebilir Karpuz Mojito: Karpuz küpleri, Misket Limonu dilimleri, Nane yaprakları ve şeker uzun bardağın altına konulurBardağa buzlar eklenirSoda ile doldurulduktam sonra bardak kokteyl karıştırıcısı ile kapatılır ve malzemeler oraya aktarilir2-3 saniye karistirildiktan sonra bardağa aktarılarak servis yapılır Bardağın küçük bir dilim karpuz ile süslenmesi tavsiye edilir Afiyet Olsun |
|