ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Mojito (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186154)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:55 AM

Karpuz Mojito
 
Karpuz Mojito Tarifi - Karpuz Mojito Nasıl Yapılır - Karpuz Mojito Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 900 Mililitre Karpuz (Taze, kabuğu soyulmuş)

* 03.Nis Adet Lime (Misket Limonu) (3 parçaya bölünmüş) küçük küpler halinde kesilmiş olmalı

* 05.Haz Adet Nane Yaprağı (Taze)

* 1 Çay Kaşığı Şeker (Toz)

* 30 Mililitre Şeker Şurubu

* Yeterince Buz (Küp Halinde)

* 60 Mililitre Light Rom

* 90 Mililitre Soda


Karpuz Mojito Nasıl Yapılır?


Dikkat: Tarifi hazırlamaya başlamadan önce Şeker Şurubu hazırlamanız gerekmektedir.


Şeker Şurubu 1e 1 ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır. Orta büyüklükte bir sos tenceresine konulan su ve şeker, orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır. Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırılarak ve karıştırılarak 5 dakika daha kaynatılır. Şurup kullanılmadan önce 3 saat buzdolabında bekletilir. Sıkıca kapatılmış şurup bir hafta buzlukta bekletilebilir.


Karpuz Mojito: Karpuz küpleri, Misket Limonu dilimleri, Nane yaprakları ve şeker uzun bardağın altına konulur.Bardağa buzlar eklenir.Soda ile doldurulduktam sonra bardak kokteyl karıştırıcısı ile kapatılır ve malzemeler oraya aktarilir.2-3 saniye karistirildiktan sonra bardağa aktarılarak servis yapılır. Bardağın küçük bir dilim karpuz ile süslenmesi tavsiye edilir.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.