![]() |
Karpuz Mojito
Karpuz Mojito Tarifi - Karpuz Mojito Nasıl Yapılır - Karpuz Mojito Malzemeleri
Malzeme Listesi * 900 Mililitre Karpuz (Taze, kabuğu soyulmuş) * 03.Nis Adet Lime (Misket Limonu) (3 parçaya bölünmüş) küçük küpler halinde kesilmiş olmalı * 05.Haz Adet Nane Yaprağı (Taze) * 1 Çay Kaşığı Şeker (Toz) * 30 Mililitre Şeker Şurubu * Yeterince Buz (Küp Halinde) * 60 Mililitre Light Rom * 90 Mililitre Soda Karpuz Mojito Nasıl Yapılır? Dikkat: Tarifi hazırlamaya başlamadan önce Şeker Şurubu hazırlamanız gerekmektedir. Şeker Şurubu 1e 1 ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır. Orta büyüklükte bir sos tenceresine konulan su ve şeker, orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır. Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırılarak ve karıştırılarak 5 dakika daha kaynatılır. Şurup kullanılmadan önce 3 saat buzdolabında bekletilir. Sıkıca kapatılmış şurup bir hafta buzlukta bekletilebilir. Karpuz Mojito: Karpuz küpleri, Misket Limonu dilimleri, Nane yaprakları ve şeker uzun bardağın altına konulur.Bardağa buzlar eklenir.Soda ile doldurulduktam sonra bardak kokteyl karıştırıcısı ile kapatılır ve malzemeler oraya aktarilir.2-3 saniye karistirildiktan sonra bardağa aktarılarak servis yapılır. Bardağın küçük bir dilim karpuz ile süslenmesi tavsiye edilir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.