![]() |
Fırında Palamut Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Palamut Buğulama![]() Malzemeler: * 1 kg temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut * 2 soğan * 9 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr kabukları soyulmuş ve doğranmış domates * 1 ![]() * 2 diş doğranmış sarımsak * Yarım çay kaşığı kırmızı biber * 1 defne yaprağı * 2 çay kaşığı tuz * Yarım limonun suyu * Maydanoz * Yarım halka halka kesilmiş limon * Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin ![]() * İncecik doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun ![]() * 500 gr soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin ![]() * 1 ![]() ![]() * Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin ![]() * Soğuk olarak servis yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|