![]() |
Fırında Palamut Buğulama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: * 1 kg temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut * 2 soğan * 9 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr kabukları soyulmuş ve doğranmış domates * 1.5 bardak su * 2 diş doğranmış sarımsak * Yarım çay kaşığı kırmızı biber * 1 defne yaprağı * 2 çay kaşığı tuz * Yarım limonun suyu * Maydanoz * Yarım halka halka kesilmiş limon * Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin. * İncecik doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. * 500 gr soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin. * 1.5 bardak su, 6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün. * Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. * Soğuk olarak servis yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.