ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Palamut Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186080)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:18 AM

Fırında Palamut Buğulama
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

* 1 kg temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut

* 2 soğan

* 9 çorba kaşığı zeytinyağı

* 500 gr kabukları soyulmuş ve doğranmış domates

* 1.5 bardak su

* 2 diş doğranmış sarımsak

* Yarım çay kaşığı kırmızı biber

* 1 defne yaprağı

* 2 çay kaşığı tuz

* Yarım limonun suyu

* Maydanoz

* Yarım halka halka kesilmiş limon







* Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

* İncecik doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.

* 500 gr soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin.

* 1.5 bardak su, 6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün.

* Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

* Soğuk olarak servis yapılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.