![]() |
Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon![]() Malzemeler 10 dilim somon balığı 4 yemek kaşığı dijon hardalı 2 tatlı kaşığı esmer şeker Dereotu Karabiber-tuz Yapılışı Somonların iki tarafına tuz ve karabiber serpilir ![]() Hardal-esmer şeker ve kıyılmış dereotu karıştırılır ![]() Somonların üzeri hardallı karışım ile kaplanıp,yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir ![]() Isıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir,daha sonra ızgara kısmı açılarak üst kısımlarının kızarması için 10 dakika kadar fırında tutulur ![]() Deniz börülcesi için 500 gr deniz börülcesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak Deniz börülcesinin kök kısmı kesilip,iyice yıkanır ![]() Kaynamakta olan suya börülceler yerleştirilip 10-12 dakika haşlanır ![]() Süzdürülüp , rengini koruması için bir süre buzlu suda bekletilir ![]() Zeytinyağ-limon suyu ve sarmısak çırpılarak sos elde edilir ![]() Deniz börülcelerinin kalın kısımlarından tutularak diğer elle börülceler aşağıya doğru çekilir,bu işlemle içindeki kılçıklar çıkar ![]() Ayıklanan börülceler sosla karıştırılır,sosun içine çekmesi için en az bir saat bekletilir ![]() Börülce deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu için çok tuzludur,haşlama işleminde tuz kullanılmaz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|